latinica  ћирилица
26/01/2021 |  08:44 ⇒ 11:49 | Аутор: РТРС

Циљ туристичких ваучера да се оживе домаћи потенцијали (ВИДЕО)

Грађани који су већ користили туристичке ваучере у 2020. имају право да их у 2021. години поново користе, изјавила је министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Сузана Гашић и Горан Рачић - Фото: РТРС
Сузана Гашић и Горан РачићФото: РТРС

Капацитети на Јахорини и Козари су попуњени, а и бањски туризам у Српској постигао је добре резултате.

- Наша идеја и план је да туристички ваучери буду у оптицају и у наредне двије године јер би домаћи туристички капацитети имали велике користи од тога, а грађани би боље упознали Српску - нагласио је предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић.

Рачић је нагласио да је циљ пројекта "Доживи Српску" и туристичких ваучера био је да се сачува туристички сектор,

- Посматрали смо шта раде земље у нашем окружењу и онда смо у оквиру наших капацитета, заједно са Владом Републике Српске тражили могућности и пројектовали пројекат "Доживи Српску" који би на неки начин помогао да се оживе домаћи туристички потенцијали у вријеме пандемије - рекао је Рачић.

Рачић је нагласио да се размишљало и дугорочно и да је циљ био да се код грађана створи навику да користе домаће капацитете и када прође пандемија вируса корона.

- Препознали смо се у овој несрећној ситуацији, да је оно што имамо да понудимо нешто што се тражи у свијету - рекла је Гашићева.

Прву епизоду "Доживи Српску зими" можете да пратите на РТРС вечерас од 21.00 час.