latinica  ћирилица
26/01/2021 |  09:50 ⇒ 10:05 | Аутор: СРНА

Линта: Бошњачки народ да одбаци Бакирову екстремистичку политику

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта позива бошњачки народ да одбаци исламистичку и екстремистичку политику /лидера СДА/ Бакира Изетбеговића која је усмјерена против мира, стабилности, Срба, али и Бошњака који не подржавају његове ставове.
Миодраг Линта - Фото: СРНА
Миодраг ЛинтаФото: СРНА

Линта наводи да је Изетбеговић непријатељ цијелом српском народу јер констатно понавља болесне лажи да се у Сребреници и на још седам локација /Братунац, Фоча, Кључ, Приједор, Сански Мост, Власеница и Зворник/ десио геноцид над Бошњацима.

Он напомиње да Изетбеговић понавља да је Република Српска настала на геноциду и злочинима, да је Србија извршила агресију на БиХ и учествовала у непостојећем геноциду над Бошњацима, да је у једном дану убијено више Бошњака у Сребреници него Срба за читаво вријеме рата, да има велики број злочиначки оријентисаних Срба који су масовно убијали Бошњаке.

- Крајње је вријеме да се бошњачки народ суочи са истином да се није десио геноцид над њима у грађанском рату 1992-1995. године у БиХ, да је злочина било на свим странама, да су страдали и српски и бошњачки цивили и ратни заробљеници и да треба одавати једнако поштовање и српским и бошњачким жртвама - истиче Линта у саопштењу.

Линта сматра да је Изетбеговић највећи непријатељ бошњачком народу, јер их држи у лажном увјерењу да ће остварити сан свог оца Алије и од БиХ створити исламску државу, Србе већим дијелом ликвидирати и протјерати, а остатак претворити у националну мањину.

Поред тога, наводи Линта, Бакир Изетбеговић понавља болесне лажи када му пада рејтинг у бирачком тијелу, покушавајући по ко зна који пут да добије већинску подршку бирача.

Линта напомиње да Изетбеговић никада није признао систематско убијање и етничко чишћење Срба у Сарајеву и широм БиХ, као и да је спречавао да се подигне спомен-обиљежје бројним Србима убијеним на Казанима и на низ других локација у Сарајеву и шире.

Он је позвао Бошњаке да престану подржавати Бакира Изетбеговића и друге бошњачке политичаре који их држе у лажима да се десио геноцид и воде политику усмјерену против Републике Српске и Србије.