latinica  ћирилица
26/01/2021 |  11:42 | Аутор: СРНА

Вишковић: Улагање у нове нараштаје - сигуран пут у боље друштво

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је школску славу - Светог Саву ученицима, просвјетним радницима и свим запосленима у образовању у Српској, те истакао да ће Влада наставити да унапређује ову област да би младима омогућила што квалитетније школовање, а друштву напредак и успјешну будућност.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је нагласио да је обиљежавање Савиндана прилика да се осврне на животно дјело Светог Саве и његов просвјетитељски рад, који је трајни путоказ да је улагање у нове нараштаје сигуран пут ка изградњи бољег и просперитетнијег друштва.

Он је додао да ће Влада Републике Српске предано радити и на побољшању услова рада и материјалног стандарда просвјетних радника у Републици Српској.

- Драги наставници и ученици, још једном вам честитам школску славу - Светог Саву и желим вам много успјеха у даљем раду, добро здравље и много личне и породичне среће - наводи се у честитки предсједника Владе Српске Вишковића.

Српска православна црква сутра ће прославити Светог Саву, утемељивача српске цркве, државе и школства.

Савиндан се обиљежава у свим школама у Србији и Републици Српској као школска слава.

Свети Сава био је први српски архиепископ, светитељ и просвјетитељ. Био је најмлађи син великог жупана Стефана Немање, крштен као Растко, а када се замонашио узео је име Сава.