latinica  ћирилица
26/01/2021 |  12:05 ⇒ 12:05 | Аутор: СРНА

Костајница: Директор Педагошког завода у посјети школама

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић разговарао је данас са начелником општине Костајница Николом Јањетовићем о начину организовања наставе и ситуацији у овој локалној заједници након земљотреса.
Дамјановић у Костајници - Фото: СРНА
Дамјановић у КостајнициФото: СРНА

Дамјановић је у Средњошколском центру Костајница уручио награду ученици другог разреда Јовани Стијак, која је освојила прво мјесто на конкурсу о теми "Република Српска", који су организовали Републички педагошки завод и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

- Драго ми је да је моју данашњу посјету обиљежило уручење награде Јовани, која је и прошле године освојила прво мјесто на конкурсу о теми "Градина-Јасеновац", што је доказ да је ријеч о талентованом ученику. Честитам Јовани и њеном ментору и школи која је са тако малим бројем ученика освојила прво мјесто у конкуренцији великих школа из цијеле Српске - рекао је Дамјановић новинарима.

Јована је рекла да наслов њене пјесме "Дата и задата" говори о томе колико Српска значи њеним грађанима.

- Наши преци су дали живот и данас бисмо требали да је чувамо за будуће генерације. Инспирацију сам пронашла у данашњем времену када велики број младих одлази из своје земље умјесто да је чува - рекла је Јована.

Директор школе Јелена Јаћимовић Јањетовић рекла је да је Јована понос школе и општине Костајница.

- Ово није прва Јованина награда и много нам значи да ученици његују лијепу писану ријеч - рекла је Јањетовићева.

Дамјановић је посјетио и Основну школу "Петар Мећава", гдје је са директором Миланком Дејановићем разговарао о вредновању постигнућа, експерименталном извођењу мале матуре, вредновању рада школа и избору предсједника актива директора општина Костајница, Нови Град, Козарска Дубица и Крупа на Ун