latinica  ћирилица
26/01/2021 |  12:11 ⇒ 12:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Одбор: МУП да достави извјештај о прислушкивању предсједника Србије

Одбор за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије усвојио је приједлог чланова тог одбора да МУП у што хитнијем року достави извјештај о прислушкивању предсједника Србије Александра Вучића.
Скупштина Србије - Фото: РТРС
Скупштина СрбијеФото: РТРС

Посланик Српске напредне странке Угљеша Мрдић рекао је на сједници да чланови одбора не треба да се о прислушкивању предсједника информишу из медија и затражио је од МУП-а да достави све релеватне информације о томе.

Мрдић је казао да би могао да се формира Анкетни одбор или Комисија која би, како каже, утврдила ко је прислушкивао предсједника, његову породицу и сараднике, по чијем налогу, ко је све умијешан, ко је доставио предсједнику информације о прислушкивању, ко је био у току, а није ништа предузео и слично.

Он је напоменуо да је прислушкивањем предсједника Републике угрожена и безбједност Србије.

Посланик Српске напредне странке Србислав Филиповић подржао је иницијативу страначког колеге Мрдића и истакао да је тема од изузетног интереса за јавност.

- Прислушкивање је напад на институцију предсједника, а самим тим и на државу. Интерес грађана је да знају ко су налогодавци и ко је подстицао прислушкивање - рекао је Филиповић и додао да су чланови тог одбора свакако у обавези да чувају тајност података.

Предсједник Одбора Александар Марковић рекао је да је сагласан да постоји потреба да се у што краћем року чланови одбора упознају са свим релеватним информацијама и да треба упутити иницијативу за организацију састанка на којем би МУП поднио извјештај узимајући у обзир и да постоје у судски поступци.