latinica  ћирилица
26/01/2021 |  12:55 ⇒ 12:56 | Аутор: СРНА

Олимпијске игре се неће преселити из Токија у Флориду

Међународни олимпијски комитет /МОК/ негирао је извјештаје медија о могућности да се љетне олимпијске игре ове године умјесто у Јапану одрже у америчкој држави Флориди, саопштено је из прес-службе МОК-а за ТАСС.
Међународни олимпиијски комитет (МОК) -
Међународни олимпиијски комитет (МОК)

"Еј-Би-Си њуз" је јавио раније да је шеф финансијског одјељења Флориде Џими Патронис послао писмо предсједнику МОК-а Томасу Баху у којем је предложио да се Љетне олимпијске игре ове године одрже у Флориди.

- МОК није примио то писмо. Олимпијске игре отварају се 23. јула, а Параолимпијске игре 24. августа у Токију - истичу из прес-службе.

МОК је у петак, 22. јануара, потврдио ријешеност да се Љетне олимпијске игре одрже у Токију на љето, након извјештаја медија о могућности отказивања такмичења.

Лист "Тајмс" писао је тада, позивајући се на изјаву једног високорангираног извора у Влади Јапана, да су јапанске власти, наводно, донијеле одлуку да се откажу Олимпијске и Параолимпијске игре у Токију због епидемије вируса корона.

МОК и Међународни параолимпијски комитет /МПК/ саопштили су у марту прошле године одлуку о одгађању оба такмичења за годину дана због пандемије ковид 19.