latinica  ћирилица
26/01/2021 |  13:27 ⇒ 16:18 | Аутор: СРНА

Михајлу Чепркалу признање за најбољег спортисту у 2020.

Министар цивилних послова у Савјету министара Анкица Гудељевић уручила је пливачу из Бањалуке Михајлу Чепркалу признање за успјехе у прошлој години.
Сарајево - спорт - признања - Фото: СРНА
Сарајево - спорт - признањаФото: СРНА

Чепркало је изабран за најбољег, између 10 успјешних кандидата, појединаца и спортских организација за додјелу награде БиХ за спорт за 2020. годину.

Гудељевићева је истакла да је ријеч о младом човјеку, олимпијцу, пливачу, добитнику више од 500 медаља и 30 пехара на међународним такмичењима, те додала да је данашње признање освојио захваљујући труду и раду.

Према њеним ријечима, Комисија за додјелу награде БиХ за спорт за прошлу годину с разлогом је препознала значај свих ових резултата које је Чепркало постигао у протеклом периоду.

- Увјерена сам да и ви вјерујете како је оправдано одлучено да управо овом младом човјеку припадне највеће признање које БиХ додјељује за изузетан допринос у развоју спорта и афирмацији земље у свијету - нагласила је Гудељевићева.

Она је пожељела Чепркалу у будућности, прије свега, добро здравље и пуно личне среће, уз наду да ће, упркос бројним проблемима са којима се сусрећу спортисти, наставити да остварује добре резултате.

Гудељевићева је позвала све који су укључени у доношење одлука које се односе на спорт да коначно приступе системском рјешавању питања финансирања спортиста у БиХ, јер у садашњој ситуацији тешко да могу планирати своје програме рада због чињенице да немају јасан износ буџета на који могу унапријед рачунати.

- Крајње је вријеме да заједно убрзамо развој спорта и обезбиједимо боље услове за све спортисте и спортске раднике у БиХ, јер је разлика између могућег и немогућег у одлучности и зато будимо заједно одлучни - истакла је Гудељевићева.

Чепркало је захвалио за уручену награду, те изразио наду да је признање оправдао досадашњим резултатима.

Он је истакао да ће се у наредном периоду потрудити да освоји још боље резултате и пласмане, како на европском, тако и на свјетском, али и на олимпијском нивоу.

- Претходна година ми је, као и свима, била веома тешка и незахвална, али сам успио, уз помоћ Олимпијског комитета БиХ и осталих. Надам се да ће ова година бити боља и границе отворити, што је значајно и за нас пливаче - рекао је Чепркало.