latinica  ћирилица
26/01/2021 |  16:14 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Стамбени контејнери допремљени у Козарску Дубицу (ФОТО/ВИДЕО)

Четири стамбена контејнера допремљена су у општину Козарска Дубица за породице чије су куће уништене у земљотресу.
Контејнери у Дубици - Фото: РТРС
Контејнери у ДубициФото: РТРС

Три стамбена објекта која су намијењена за угрожене становнике финансирана су из буџетске резерве предсједника Владе Републике Српске, док је један донација компаније која их производи.

Циљ је, кажу, да се обезбиједи кров над главом угроженим становницима којима је земљотрес уништио куће.

Козарска Дубица претрпјела је значајну материјалну штету. У потпуности су срушена четири стамбена објекта, а десет је неусловно за живот. За оне који због земљотреса немају кров над главом помоћ Владе Републике Српске у виду контејнера од великог је значаја.

Фото: РТРС

- Драго ми је да добијем кров над главом, да не будем под ведрим небом. Спавао двије ноћи вани - рекао је Мирко Згоњанин, село Бабинци.

Горан Стајчић из села Тукључани додао је да ће му контејнер бити од великог значаја јер тренутно није у могућности да нешто себи прави.

Након великог земљотреса Влада Српске обезбиједила је 100.000 марака за општину Козарска Дубица и 300.000 марака за општину Костајница.

Фото: РТРС

- До сада се Влада Републике Српске одазвала на наш апел и помогла становништво у Козарској Дубици. Надам се да ово неће остати задња помоћ и да ће се и друге институције и други нивои власти укључити да помогну грађанима у Козарској Дубици - рекао је Раденко Рељић начелник општине Козарска Дубица.

У претходном периоду из буџетске резерве предсједника Владе Републике Српске, Радована Вишковића допремљена су три контејнера за угрожене становнике у општини Костајница.

Фото: РТРС

 - Мислим да грађани Костајнице, Козарске Дубице и осталих дијелова Републике Српске иако нису погођени земљотресом треба да знају и да буду сигурни да у случају оваквих катастрофа Влада Српске је уз своје грађане, максимално излази у сусрет, налази и изворе финансирања који омогућавају да се у што краћем року санирају штете - рекао је Милан Новитовић директор Цивилне заштите Републике Српске.

У Козарској Дубици кажу, помоћ је неопходна, како би се обезбиједио достојан живот становницима Српске који су погођени земљотресом.