latinica  ћирилица
26/01/2021 |  17:45 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Сјеверна Македонија помаже Костајници

Влада Сјеверне Македоније донијела је одлуку да финансијски помогне општину Костајница након земљотреса, а ових дана из буџета града Скопља биће уплаћена финансијска помоћ на рачун Костајнице, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.
Драган Јаћимовић (фото: ambasadabih.org.mk) -
Драган Јаћимовић (фото: ambasadabih.org.mk)

Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић одржао је састанак са градоначелником Скопља Петреом Шилеговим и упознао га о насталој ситуацији у општини Костајница.

- Подршка главног града Сјеверне Македоније није изостала, те ће ових дана из буџета града Скопља бити уплаћена финансијска помоћ на рачун Костајнице - наводи се у саопштењу.

Јаћимовић је убрзо након потреса у Хрватској, који је тешко погодио и дијелове БиХ, разговарао с предсједником Владе Сјеверне Македоније Зораном Заевим и том приликом замолио за помоћ за општину Костајница која је тада претрпјела велику штету.

- Премијер Заев је одмах обећао помоћ што је убрзо и формално реализирано кроз одлуку Владе Сјеверне Македоније да финансијски помогне овој општини - наглашава се у саопштењу.

Јаћимовић је захвалио Заеву и Шилегову за велику подршку и пријатељски однос.