latinica  ћирилица
26/01/2021 |  20:02 ⇒ 20:19 | Аутор: РТС

Вучић: У мају и новембру грађанима по 30 евра, пензионерима још 50

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је нови пакет помоћи привреди, распоређене у четири групе мјера.
Александар Вучић (@sns_srbija) - Фото: Тwitter
Александар Вучић (@sns_srbija)Фото: Тwitter

- Директна подршка приватном сектору - идемо на три пута по 50 одсто минималне зараде, од 1. марта, а да од 1. априла буде исплата за предузетнике, за микро, мала и средња преудзећа, постоји дилема за велика предузећа - рекао је Вучић за РТС.

Друга мјера се, каже, односи на аутопревознике који ће добити по 600 евра по аутобусу.

Једна од мјера односи се на повећање потрошње - у мају и новембру сви грађани Србије, који се буду пријавили, добиће по 30 евра у динарској противвриједности, док ће пензионери добити још 50 евра, рекао је Вучић.

То значи да ће, каже он, пензионери добити укупно 110 евра помоћи. 

Рекао је и да ће премијерки Србије Ани Брнабић изразити незадовољство радом појединих министарстава која, каже, не раде довољно на расту БДП-а.

Вучић је рекао да у свијету влада прави рат за вакцине, али да се Србија бори. Навео је да је Србија платила и наручила 6,5 милиона вакцина, али да оне неће стићи због тога.

- Џабе што смо платили, више нико не поштује уговоре. Као да је свијет ударио у ледени брег, као Титаник и најбогатији спасавају себе у скупим чамцима, а ми који смо мали удавите се заједно са Титаником, то им није важно - рекао је Вучић.