latinica  ћирилица
27/01/2021 |  16:03 ⇒ 16:25 | Аутор: СРНА

Штрбац: Арсенић више није могао да издржи малтретирање

Србин повратник Милорад Арсенић /71/, који је ухапшен у Хрватској због бацања бомбе на раднике електродистрибуције, урадио је то у растројству, не могавши више да издржи малтретирање, јер су дошли да му искључе струју иако им је показао признаницу о плаћеном дугу, рекао је Срни директор Веритаса, Саво Штрбац.

Он је навео да је Арсенићу Хрватска електропривреда стално правила проблеме са рачунима за струју испостављајући му увијек изнова нове рачуне и за кућу његове покојне жене у селу Ожеговици, у којој више нико није живио.

- Сад су дошли усред зиме да му искључе струју рекавши да дугује 380 куна /око 50 евра/. Рекао им је да ће, ако дугује, платити, и отишао и платио. Они су, међутим, поново дошли сутрадан и он им је показао рачун о плаћеној струји, али су му рекли да морају да му исијеку струју и попели су се на стуб - навео је Штрбац.

Директор Веритаса, коме је ово испричао Арсенићев син Предраг, навео је да је његовом оцу Милораду у том тренутку "пао мрак на очи", да је ушао у кућу, узео бомбу и бацио је.

Арсенић је до 1991. године живио у Загребу и као Србин побјегао је у родно село своје жене Ожеговци, гдје су живјели до 1995. године, када су морали поново да бјеже, овог пута у Србију.

Из Србије се 2002. године вратио са женом у њену кућу у Ожеговцима, а са хрватским властима постигао је споразум тако што је држави дао свој стан у Загребу, а у замјену добио обнову куће у Пакрацу.

- Породица му је увела воду и струју и он се након смрти супруге преселио у нову кућу у Пакрацу, али је стално имао проблема са рачунима за струју - наводи Штрбац.

Он је додао да је Арсенић држао бомбу у посједу из страха за властиту безбједност.

Хрватски медији пренијели су да је јутрос у 9.20 часова 71-годишњи Милорад А. у Улици Јана Жишке у Пакрацу бацио бомбу на три радника Хрватске електропривреде који су дошли да му искључе струју.

Шеф болнице у Пакрацу Марина Мајор изјавила је да је здравствено стање двојице радника стабилно, док је трећи у критичном стању и пребачен је у Загреб.

Хрватски медији навели су да је Арсенић, након што су му позвонили на врата, растројен изашао из куће и убрзо бацио бомбу на њих.