latinica  ћирилица
27/01/2021 |  16:27 ⇒ 10/02/2021 | 12:00 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Суд БиХ потврдио да одлучује на основу политике, а не права (ВИДЕО)

Чињеница да је Апелационо вијеће Суда БиХ одбило жалбу на срамну и политичку одлуку Централне изборне комисије БиХ само је, нажалост, још једна потврда да овај суд одлуке најчешће доноси на основу политике, а не права, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Много је питања како је могуће да донесу једну такву одлуку. Данас имамо чињеницу да реномирани експерти из области вјештачења докумената тврде да је ЦИК донио одлуку на основу вјештачења која је вршила особа која је нестучна и која је неквалификована за тај посао. При томе, чињеница је да је одлука ЦИК-а донесена изван законског рока, што је исто тако био један од формалних разлога за прихватање жалбе и за поништавање одлуке ЦИК-а - рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је истакао да је "потпуно јасно да се све ово ради из искључиво политичких разлога, те да су људи из СДС-а и ПДП-а инсталирани у ЦИК-у од СДА из само једног разлога - да би се прекрајала изборна грађана Републике Српске".

- Ова одлука је један пробни балон, припрема терена за наредне опште изборе 2022. године када је, дакле, потребно да се умјесто них који су избор грађана Српске, наметну они који су избор /лидера СДА/ Бакира Изетбеговића. Чули смо Изетбеговића који каже да су Срби лош народ зато што бирају Додика и СНСД - рекао је Ковачевић.