latinica  ћирилица
27/01/2021 |  18:12 | Аутор: СРНА

Рунић: Дрвар и даље у финансијској блокади

Након данашњег неуспјелог покушаја одржавања ванредне сједнице Општинског вијећа Дрвар због недоласка потребног броја одборника, ова општина је и даље у финансијској блокади због неусвајања одлуке о привременом финансирању.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

Начелница општине Душица Рунић рекла је Срни да се општина налази у бројним проблемима, јер није у могућности да исплаћује редовне обавезе према социјалним категоријама, пољопривредним произвођачима, установама које су директно ослоњене на општински буџет, као ни плате.

Она је појаснила да је за данас била заказана ванредна сједница Општинског вијећа са једном тачком дневног реда - то усвајање одлуке о привременом финансирању општине.

- Од 16 одборника /који су положили заклетву/ данас се појавило свега седам. То су одборници из СНСД-а, Народне странке радом за бољитак и ХДЗ-а БиХ, док су сједницу бојкотовале странке СНС ФБиХ, ХДЗ 1990, СП и три одборника која су злоупотријебила СНСД јер су на крилима ове странке остварила своје мандате - рекла је Рунићева.

Она је навела да су три независна одборника, након што су искључена из СНСД-а, вођена приватним интересима, дозволила да се кантонална превирања спусте на локални ниво, што се обија о главу грађанима Дрвара.

Одборник СНСД-а у локалном парламенту Дрвара Горана Танкосић рекла је Срни да одборници који узимају себи за право да се не појављују на сједницама Општинског вијећа показују да им није стало до оправдавања повјерења које су им грађани указали на изборима, посебно истичући три одборника која су злоупотријебила грађане Дрвара и СНСД.

Одборник Народне странке "Радом за бољитак" Милан Балабан рекао је Срни да је несхватљиво да од 17 одборника у Општинском вијећу Дрвара пет запослено у општини Дрвар и да нису дошли на сједницу да подрже одлуку о привременом финансирању.

- Тренутну политику у Дрвару воде `кафанске приче` и они којима није стало до Дрвара - рекао је Балабан.