latinica  ћирилица
28/01/2021 |  11:42 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Додик: Одлука ЦИК-а БиХ предигра за изборе 2022. године (ВИДЕО)

Одлука ЦИК-а БиХ за понављање избора у Сребреници и Добоју може се свести под ону народну "Кадија те тужи, кадија ти суди". Све је то предигра, или показна вјежба за изборе који ће се десити 2022. године, рекао је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, који је и лидер СНСД-а.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Мораћемо да се односимо према овоме, јер ту је низ апсурдних ствари. Ако је један дио гласачких мјеста био у реду, а 17 је таквих у Добоју, гдје су Бошњаци већина, а тамо гдје су Срби није у реду. Како онда можете да окривите Градску изборну комисију, или да кажете да неки потпис није у реду, а нсте прије тога рекли да потпис који иде на бирачки списак мора бити исти као на личној карти или пасошу. Имате људе који се потписују другачије, све је то легитимно -поручио је Додик.

Он је нагласио да сада предстоји посао, да се види како ће се и када одржати избори у Сребреници и Добоју.

- Да ли су исте листе кандидата верификоване? Ићи ћемо на те изборе, увјерен сам да ће СНСД направити велики резултат. Имате сада чињеницу да је у Сребрници заједнички кандидат за градоначеника и ПДП-а и СДС-а, а њихови представници су гласали против њега, то је заиста за Гинисову књигу рекорда - додао је Додик.