latinica  ћирилица
01/02/2021 |  15:20 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Шеранић: Епидемиолошка ситуација и даље не дозвољава рад музичара

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је Републички штаб за ванредне ситуације данас у Бањалуци разматрао ситуацију у вези са радом музичара у угоститељским објектима у Српској, али да је оцијењено да епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона није толико повољна да би се тренутно дозволила таква врста дјелатности.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Шеранић је рекао новинарима у Бањалуци да су разматрани начини о томе како помоћи музичарима и на плану плаћања пореза и доприноса, али да нажалост већина ових људи нема пријављену дјелатности.

- У том смислу, нисмо у могућности да им конкретно помогнемо - додао је Шеранић.

Он је изразио жаљење што музичари и даље не могу радити и живјети од свог посла, те додао да ће ситуација бити праћена и да ће, чим то буде могуће, дозволити њихов рад.

Када је ријеч о раду музичара у баштама угоститељских објеката и на отвореном, Шеранић је рекао да ће се за то сачекати прољеће.

- Лани у то вријеме музичари су имали могћност да у баштама забављају госте. То пратимо и свакако ћемо имати разумијевање ако се укаже прилика за то, сходно епидемиолошкој ситуацији - рекао је Шеранић након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.