latinica  ћирилица
07/02/2021 |  15:47 | Аутор: СРНА

Приједор: Тржиште некретнина стабилно, као и цијене

Тржиште некретнина у Приједору је стабилно, пада цијена нема, а потражња за становима мање квадратуре и даље је велика, рекао је Срни Драган Грубан из приједорске Агенције за некретнине "Агент енекс".
Станови - Фото: РТРС
СтановиФото: РТРС

- То су станови од 30 до 50 квадратних метара чија је цијена виша у односу на велике станове. Цијена станова зависи од спратности, стања стана и потребних улагања, локације која је пресудна у куповини, а коштају од 1.200 до 1.450 КМ док нова гардња иде од 1.600 до 1.800 КМ - прецизирао је Грубан.

Он је навео да се станови у новој градњи распродају у фази изградње, јер су прилагођени потребама купаца, простор одлично искориштен, а прије свега то су зграде у центру.

- Продаја кућа годинама слабије, изискују већа улагања и одржавање, па се многи одлучују на продају и куповину стана -  истакао је Грубан.

Он је навео да су куће најчешће тражене у насељима Урије, Гашића Насеље, Кокин Град са цијенама од 50.000 КМ до 90.000 КМ.

Грубан је додао и да је смањена потражња за куповином земљишта.

- Већином се ради о потражњи плацева за изградњу породичних кућа у градским насељима и ситуација изазвана корона вирусом заинтересовала је купце за изградњу викендица уз ријеку Сану, као и у викенд насељима према Козари. То су насеља удаљена од града петнаестак минута вожње - рекао је Грубан.