latinica  ћирилица
10/02/2021 |  12:11 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Милошевић: Захвалност предсједници Српске за показану солидарност (ВИДЕО)

Потпредсједник Владе Хрватске Борис Милошевић захвалио је данас предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и њеном кабинету за исказану солидарност и вриједну донацију у вези са набавком стамбених контејнера за смјештај земљотресом погођеног становништва у Хрватској.
Борис Милошевић -
Борис Милошевић

 Милошевић је, након састанка са Цвијановић у Петрињи, рекао да је у име хрватске Владе захвалио предсједнику Српске и за даљу помоћ и сарадњу коју је понудила у вези са санирањем посљедица земљотреса.

- Ако нам нешто затреба, они нам могу помоћи и можемо им се обратити. Дакле, они ће као добри сусједи показати солидарност коју су већ показали-  изјавио је Милошевић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је позитивно то што је у великој несрећи која је крајем прошле године погодила Хрватску показана изузетна солидарност сусједних држава према Хрватској и земљотресом угроженим људима.

- Показана је и међусобна емпатија људи који овдје живе, па сви свима помажу без обзира ко је које вјере и нације. Солидарност је показана и у региону, гдје су нам помогле све сусједне државе - рекао је Милошевић.

Он је навео да је Цвијановићеву на састанку упознао о изазовима Хрватске у земљотресом погођеним подручјима, те о ситуацији када је ријеч о оштећеним објектима, али и расположивим количинама стамбених контејнера и мобилних кућица за смјештај угрожених људи и породица.

Милошевић је додао да је Цвијановић информисао и о природним опасностима које пријете људима након земљотреса, попут клизишта, расједа и вртача у појединим селима и мјестима.

Он је рекао да је са Цвијановићевом разговарао о изградњи моста на Сави код Градишке који је заједнички интерес.

- Мост се гради и надам се да ће бити завршен на задовољство обје стране - навео је Милошевић.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас борави у Хрватској, гдје ће посјетити земљотресом погођену Банију, Петрињу, Глину и Мајске Пољане, као и манастир Јасеновац.