latinica  ћирилица
12/02/2021 |  11:16 ⇒ 21:24 | Аутор: РТРС

Почела вакцинација у Српској; Прву дозу примио директор УКЦ-а (ВИДЕО)

У Републици Српској је почела вакцинација против вируса корона.
Владо Ђајић - вакцинација - Фото: СРНА
Владо Ђајић - вакцинацијаФото: СРНА

Прве дозу вакцине Спутњик примио је генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, а затим директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић.

Вакцинисано је и тридесетак запослених у ковид одјељењима највеће здравствене установе.

- Први смо успјели да набавимо вакцину у БиХ. Долазе нам сљедеће седмице и нове дозе вакцина - рекао је Ђајић.

Ђајић је захвалио медицинском особљу ковид одјељења, јер су они истински хероји ове пандемије. 

Фото: РТРС

Званичном почетку вакцинације у Републици Српској на УКЦ-у присуствовао је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Ово је први контингент руске вакцине од 2.000 доза који ће сљедеће седмице стићи Републици Српској, како би били вакцинисали здравствени радници у ковид одјељењима.

Подсјећамо, захваљујући Влади Републике Српске, Влада Србије обезбиједила је 5.000 доза вакцина за имунизацију против вируса корона здравствених радника у Републици Српској, што је резултат ранијег договора српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића.

Фото: РТРС

Министар здравља и социјалне заштите Српске истакао је да је Компензациони фонд обезбиједио више од 15,5 милиона КМ за набавку вакцина за 200.000 људи, што је 400.000 вакцина, хладног ланца и потрошног материјала.