latinica  ћирилица
12/02/2021 |  17:25 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Потврђено партнерство СП-а и СНСД-а у оквиру владајуће коалиције (ВИДЕО)

Руководства СП-а и СНСД-а потврдила су пуно партнерство у оквиру владајуће коалиције, најавивши и наставак сарадње, заједно са осталим коалиционим партнерима. Одбачена је било каква могућност формирања нове скупштинске већине.

Ако је икаквих сумњи и било, више их нема - Социјалистичка партија и СНСД наставиће дугогодишњу коалициону сарадњу и у наредном периоду. Када је ријеч о међусобном и односу са осталим коалиционим партнерима, сагласни су да је потребно да односи буду чисти.

- Мислим да је неопходно и договорили смо се да се састане и коалиција, да прођемо кроз коалициону сарадњу и да на бази нових односа, јер ту нема више ДНС-а и још неких, покушамо да израдимо нову концпецију наших међусобних односа - рекао је лидер СНСД-а Милорад Додик након састанка са лидером СП-а Петром Ђокићем.

Ђокић је рекао да је ријеч о партнертву које има традицију и већ је дало видљиве резултате.

- Ми заиста желимо да радимо заједно на свим питањима која су од значаја за живот грађана у Републици Српској - рекао је Ђокић.

Додик је подсјетио да је ДНС својевољно изашао из коалиције уочи локалних избора, а отцјепљена фракција Социјалистичке партије, СПС, сама је себе, каже, након избора, елиминисала из коалиције.

Најаве лидера СДС-а, Мирка Шаровића, да је у наредном периоду могуће формирање нове скупштинске већине у Српској, одбацили су и Додик и Ђокић.