latinica  ћирилица
14/02/2021 |  15:26 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

"Чудне звери на провери" - друга премијера у овој години

Градско позориште Семберија из Бијељине наставља да ниже премијере у овој години, а публици су се овог викенда представили првом дјечијом представом која је урађена у копродукцији са Позориштанцем Маслачак.
Представа, Бијељина - Фото: СРНА
Представа, БијељинаФото: СРНА

Текст за представу "Чудне звери на провери" написао је Миливоје Млађеновић, а у представи играју Вања Кртолина, Ненад Благојевић и Душан Ранковић.

- Ово је најозбиљнија дјечија представа до сада урађена код нас и радили смо је за сву малу и велику дјецу, од седам до 107 година, а вјерујем да ће публика бити одушевљена ликовима, костимима, сценографијом - каже управник позоришта Семберија Иван Петровић.

Редитељ Давид Алић истиче да се током рада на представи трудио да гледа изван оквира одраслог човјека и да испита границе дјечије маште.

- Пратећи причу три докона пјесника уводимо дјецу у један нелогичан и збуњујући свијет који уз мало маште претварамо у свијет стварнији од стварности, а уз глумачку игру која прелази границе реализма покушавамо да подстакнемо дјецу да никада не доживљавају ствари онаквим какве јесу, већ да увијек у свом оку задрже онај само свој, дјечији поглед на свијет - каже Алић.

Душка Ловчевића, Јоцу Шљокару и Вука Зечевића, незаборавне јунаке "Чудних звери на провери" публика ће поново моћи да гледа у суботу, 27. фебруара, најављено је из Градског позоришта у Бијељини.