latinica  ћирилица
16/02/2021 |  19:12 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Мазалица: Инцко да достави извјештај о прогресу у имплементацији Мировног споразума (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске тражи од високог представника у БиХ да сачини и у року од 90 дана овој институцији достави на разматрање извјештај о прогресу у имплементацији Мировног споразума у БиХ за период 1995-2020. година, један је од четири закључка које је вечерас Народној скупштини предложио посланички клуб СНСД-а.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је да СНСД предлаже четири закључка која се односе на подношење извјештаја високог представника о спровођењу цивилне имплементације мировног споразума у БиХ за период 2009-2020. година.

Он је навео да је предложен закључак којим Народна скупштина Републике Српске усваја информацију у вези са захтјевом за подношење извјештаја високог представника о спровођењу цивилне имплементације мировног споразума у БиХ за период 2009-2020. године.

 

- Предложен је и закључак у коме се наводи да је чланом два тачка један став Ф Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ прописано да ће високи представник везано за задатке који су наведени у споразуму извјештавати периодично о напретку у спровођењу мировног споразума УН, ЕУ, САД, Русију и друге заинтересоване владе, стране и организације - рекао је Мазалица у Народној скупштини.

Закључци ће ступити на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске".