latinica  ћирилица
17/02/2021 |  21:46 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Покрећемо законодавну активност о три веома важна закона (ВИДЕО)

Савјет министара је усредсређен на три најважнија закона са листе услова за кандидатски статус и добро одговара на изазове пандемије и рјешавања кризе миграната, рекао је у нешој емисији "Телеринг" предсједавајући овом институцијом Зоран Тегелтија.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је нагласио је да учинак Савјета министара треба мјерити сходно његовим малим овлашћењима и околностима пандемије.

Савјет министара у скупштинску процудуру шаље само текстове који могу да добију већину у оба дома и осталим инстанцама, каже предсједавајући Зоран Тегелтија и одбацује оцјене да је због малог броја приједлога његов кабинет заслужио лошу оцјену. Наглашава да ће ускоро пред министре Закон о јавним набавкама и још два аката које је Европска унија оцијенила кључним на путу ка статусу кандидата за чланство.

- Близу смо консензуса у вези са законом о скукобу интереса, кад је ријеч о Закону о ВСТС-у ту су министри из Републике Српске против - поручио је Тегелтија.

Тегелтија је у нашој емисији "Телеринг" рекао да је Савјет министара спреман да испуни своје обавезе у вези са вакцинама против ковида, прије свега кад је ријеч о превозу и складиштењу. Истакао је да је куповина вакцина у надлежности ентитетских власти. Оцијенио је да су се овдашња привредна друштва релативно добро прилагодила на искушења пандемије.

- Ја се надам да пад БДП-а неће бити тако велики како смо очекивали јер је структура БДП-а специфична без области које могу да нанасу велик пад у пандемији као што је туризам - рекао је Тегелтија.

БиХ је потписала два споразума у реадмисији која би требало да омогуће депортацију дијела миграната.

- Поготово из оних држава у којима није рат, а највише их је из таквих држава - истакао је Тегелтија.

Тегелтија је истакао да је генерално задовољан радом својих колега из Савјета минисара јер њихов учинак, каже, треба посматрати у конетексту ограничења која је наметнула пандемија.

 Емисију "Телеринг" погледајте ОВДЈЕ.