latinica  ћирилица
18/02/2021 |  07:42 ⇒ 13:12 | Аутор: СРНА

Савјет министара о Нацрту буџета институција БиХ

Савјет министара данас би требало да разматра Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2021. годину чији је предлагач Министарство финансија и трезора.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Нацрт буџета разматран је и на прошлој сједници, али је изјашњавање о овом важном документу одгођено због додатних консултација.

Министри би данас требало да расправљају и о приједлогу одлуке о висини основице за обрачун плате запослених у институцијама БиХ за 2021. годину на приједлог Министарства финансија и трезора.

Агенција за јавне набавке предложила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавним набавкама о коме ће се одредити Савјет министара.

На приједлог Министарства финансија и трезора на сједници Савјета министара требало би да се расправља и о неколико финансијских споразума и уговора, а планирано је да се разматра и приједлог одлуке о измјенама Одлуке о утврђивању царинске тарифе за 2021. годину чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа.

Министарство правде у Савјету министара за наредну сједницу припремило је приједлог одлуке о формирању Надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина на нивоу БиХ.

Савјет министара требало би да разматра и приједлог одлуке о измјени одлуке о оснивању Комитета за управљање ваздушним простором БиХ чији је предлагач Министарство комуникација и транспорта.