latinica  ћирилица
18/02/2021 |  13:07 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

У Србији почела вакцинација здравствених радника из Брчког

За вакцинацију у Србији јавило се 195 здравствених радника из Брчко дистрикта и један број је већ јуче вакцинисан, а други ће данас, потврдио је Срни директор Болнице у Брчком Душан Стокић.

Стокић је рекао да се вакцинација врши у Сремској Митровици, јер је најближа.

- Радници могу да бирају коју ће вакцину, а поступак је брз. Заказана је ревакцина и од исте серије остављена је доза за те намјене. Због кратког времена јуче нисмо могли да обезбиједимо превоз, па је био у сопственој режији, али данас јесмо - изјавио је Стокић.

Он је навео да је могућност да се вакцинишу у Србији понуђена свим здравственим радницима, којих у Јавној здравственој установи, коју чине Дом здравља и Болница, има око 550.

Стокић је напоменуо да је вакцинација брчанских здравствених радника у Србији заједно са здравственим радницима Српске омогућена захваљујући српском и предсједавајућем члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, те да је Влада Републике Србије за те намјене одвојила 5.000 доза вакцина.

- Захваљујем српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику и људима из министарствима здравља Српске и Србије који су помогли у организацији, као и граду Сремској Митровици - рекао је Стокић.