latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:30 ⇒ 14:34 | Аутор: СРНА

Влада Српске: Допуњена Уредба о полицијској легитимацији и значки

Влада Републике Српске данас је донијела Уредбу о допунама Уредбе о службеној полицијској легитимацији и полицијској значки ради спречавања злоупотребе полицијске легитимације и полицијске значке од неовлаштених лица.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Уредбом се забрањује неовлаштена израда, стављање у промет, посједовање, односно кориштење значке, легитимације или другог обиљежја, те се прописују прекршајне санкције за субјекте који поступају у супротности са наведеним одредбама, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада је усвојила Информацију о Нацрту споразума о сарадњи у области борбе против злоупотребе опојних дрога између Канцеларије за борбу против дрога у Влади Србије и Комисије за сузбијање злоупотребе опојних дрога у Републици Српској и сагласила се да тај споразум буде потписан.

Донесена је и одлука о броју, структури и просторном распореду средњих школа у Републици Српској којом се утврђује се број, структура и просторни распоред средњих школа.

Приликом доношења мреже средњих школа узети су у обзир критеријуми који се односе на број и узраст ученика који завршавају основну школу на одређеном подручју, доступност и једнаки услови за стицање образовања, специфичност подручја, развојне специфичности подручја на основу утврђених потреба за запошљавањем, обезбјеђење комуникације, економичност и рационалност у кориштењу кадра, средстава и опрема, финансијске могућности оснивача и интерес и потребе јединице локалне самоуправе и друштвених партнера.

Влада је донијела и одлуку којом је утврђено да су испуњени услови да Основни суд у Шамцу може почети са радом 1. марта.