latinica  ћирилица
18/02/2021 |  15:12 | Аутор: СРНА

"Дара из Јасеновца" врло добро оцијењена на водећим сајтовима

"Дара из Јасеновца" врло добро стоји на филмским сајтовима на којим је у току оцјењивање квалитета овога филма и цитирање рецензија.
"Дара из Јасеновца" српски кандидат за Оскара - Фото: Screenshot/YouTube
"Дара из Јасеновца" српски кандидат за ОскараФото: Screenshot/YouTube

Тако на познатом сајту "Ротен томејтос" филм има више од двије трећине /71 одсто/ позитивних критика које су до сада пристигле са разних филмских портала.

Истовремено, 90 одсто обичних посјетилаца сајта и оних који су написали своје осврте позитивно оцјењује филм.

На "Летербоксу", на коме филм оцјењују само посјетиоци из разних дијелова свијета који су гледали ово остварење, "Дара из Јасеновца" има оцјену - врло добар /3,8 до 3,9 одсто/.

На ИМДБ-у, специјализованом порталу за оцјењивање филмова, "Дара из Јасеновца" има изузетно високу оцјену - 8,7 од могућих 10 звјездица, и то на више од 50.000 прегледа.

На овом сајту једно вријеме било је онемогућено гласање јер је процијењено да многи гласају, а да филм нису гледали /српско-хрватски "рат" око оцјена/.

Онда је ИМДБ донио одлуку да ће онима који се први пут пријаве на овај сајт да би гласали за филм и против њега оцјена бити умањивана за један да би се избјегле неправилности.

Тако је дотадашња оцјена филма смањена за један, али остварење и даље има веома висок рејтинг који је близу девет звјездица.

У великој већини позитивне оцјене филма услиједиле су по доласку овог остварења у америчке биоскопе и на разне мање фестивале.

Филм "Дара из Јасеновца", аутора Предрага Антонијевића и сценаристе Наташе Дракулић, биће премијерно приказан на РТРС-у и РТС-у у суботу, 20. фебруара, у 20.00 часова.