latinica  ћирилица
18/02/2021 |  16:15 ⇒ 18:53 | Аутор: АТВ

Упућен захтјев за смјену Славена Дујаковића са мјеста директора Агенције за осигурање (ФОТО)

Влада Републике Српске тражила је од Народне скупштине Републике Српске да разријеши директора Агенције за осигурање Славена Дујаковића, пише АТВ.
Славен Дујаковић (Foto: atvbl.com) -
Славен Дујаковић (Foto: atvbl.com)

Како АТВ сазнаје, стварни разлог је незадовољство радом Агенције власника осигуравајућих друштва Републике Српске који су упутили захтјев за састанак са премијером Радованом Вишковићем и директором Славеном Дујаковићем.

- Разлог због кога тражимо хитан састанак је што је, током цијеле прошле године, а то се наставило и у овој години, због неспровођења Закона и неефикасног рада Агенције за осигурање када је у питању надзор над осигуравајућим друштвима, дошло до озбиљног нарушавања услова за могућности нормалног рада осигуравајућих друштава, чиме се наносе огромне штете, не само осигуравајућим друштвима, већ се доводи у питање даљи рад и опстанак на тржиштву - пише у захтјеву.

Разлог одлуке која је прослијеђена Народној скупштини је и тај што Влада сматра да је према Закону о друштвима за осигурање предвиђено да за вријеме мандата директор Агенције за осигурање Републике Српске не може бити на функцији у политичким странкама или лице које преузима јавне активности у име политичких странака.

Захтјев (Фото: atvbl.com)

Након утврђених чињеница да је Славеном Дујковић, као директор Агенције за осигурање Републике Српске управо прекршио ове одредбе одлучено је као у диспозитиву овог рјешења, пише АТВ.