latinica  ћирилица
18/02/2021 |  17:04 | Аутор: СРНА

Принц Александар упутио честитке новом патријарху српском Порфирију

Принц Александар Карађорђевић упутио је најискреније честитке новоизабраном патријарху српском Порфирију, пожељевши да најодговорнију службу обавља у добром здрављу и на многа и блага љета.
Александар Карађорђевић (Фото: nspm.rs) -
Александар Карађорђевић (Фото: nspm.rs)

Он је истакао да су света Српска православна црква и Круна најстарије институције српског народа које су га обликовале, чувале и водиле кроз вијекове.

- У вашим светим претходницима имали смо духовну утеху и подршку у заједничким подухватима за добробит нашег народа. Жеља нам је да ову вишевјековну традицију рада на општој користи наставимо и с вама, као духовним оцем и архипастиром свих нас, вјерних чеда наше Свете цркве - навео је принц Александар.

Он је изразио увјерење да ће у том узвишеном циљу имати патријарашки благослов и сарадњу.

- Осим тога, позната нам је љубав и приврженост коју ваша светост осећа према српској краљевској породици, стога смо уверени да ћете наставити да нам пружате очинску бригу и подршку, на исти онај начин како су то радили ваши претходници најсветијих и блажених успомена уснувши патријарси Павле и Иринеј - навео је принц Александар.

Свети архијерејски сабор СПЦ на данашњем засједању у Спомен-храму Свотог Саве у Београду изабрао је Његово високопреосвештенство митрополита загребачко-љубљанског Порфирија за патријарха српског.