latinica  ћирилица
19/02/2021 |  09:03 ⇒ 11:25 | Аутор: СРНА

Вакцинацију не користити у политичке сврхе

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске апеловало је да се вакцинација не користи у политичке сврхе и поручило да је циљ тог процеса да што више људи прими безбједну, квалитетну и ефикасну вакцину што је прије могуће.

Из Министарства су напоменули да су институције Републике Српске предузеле велике напоре да се у глобално изузетно отежаним условима што прије обезбиједе вакцинација и заштита од вируса корона за оне који су у највећем ризику од оболијевања, посебно здравствене раднике.

- Министарство још једном упућује позив да се вакцинација не користи у политичке сврхе, те да се, када се говори о имунизацији, не користе непровјерене информације - напоменули су из ресорног министарства поводом навода у појединим медијима којима се неосновано доводи у питање вакцинација запослених у здравственим установама из Српске Србији.

У Министарству су подсјетили на ранији договор предсједника Србије Александра Вучића и српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика о вакцинацији до 5.000 особа из Српске, према приоритетима у складу са планом вакцинације против ковида 19, на пунктовима y Србији.

- Значај вакцинације за заштиту здравља становништва и стављање под контролу пандемије вируса корона је недвосмислен и неупитан, због чега је и циљ да што више људи добије прилику да прими безбједну, квалитетну и ефикасну вакцину што је прије могуће - навели су у ресорном министарству.