latinica  ћирилица
19/02/2021 |  11:42 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Лукач: У Српској нема мјеста за криминалне кланове (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Драган Лукач поручио је да у Републици Српској нема мјеста за криминалце из окружења или било које земље, јер ће сви завршити на исти начин.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је истакао да је МУП Републике Српске доказао да нико, па ни припадници црногорских криминалних кланова или било којих других немају мјеста у Републици Српској.

- Ако их потражују наши судови, ако већ имају нека кривична дјела која су унутар БиХ да ли урадили или их потражују на било који начин по било којој снази потјернице, ми ћемо их привести и процесуирати кроз наше тужилаштво и судове, у супротном ћемо их протјерати као стране држављане - рекао је Лукач новинарима у Центру за обуку МУП-а Републике Српске у Бањалуци.

Лукач је рекао да су криминални кланови били под контролом МУП-а Републике Српске оног тренутка када су ушли у Српску.

- Контролисали смо их сваки дан до тренутка када смо одлучили да их приведемо и да видимо шта ту раде. У потпуности су били под контролом и нису имали шансе да направе било какво криминално дијело ако су већ дошли са таквом намјером - истакао је Лукач.

Он је рекао да су на крају утврђени њихови идентитети и да је контактирано са полицијом у региону којима су познати, те су протјерани из Републике Српске.

На питање новинара, да ли је било активности МУП-а Републике Српске о питању породице Звицер која је боравила на Јахорини, Лукач је одговорио да је Тамара Звицер боравила на Јахорини са једним бројем дјеце.

- Нису били угрожени ниједног тренутка јер су од почетка били под надзором полиције Републике Српске - навео је Лукач.

Он је објаснио да сва лица која се појаве на територији Републике Српске, а имају било какву криминалну прошлост или некакву, било родбинску, везу са криминалцима истог тренутка буду стављени под контролу домаћих служби.

Лукач је навео да полиција тако зна њихово кретање, контакте и шта раде на територији Републике Српске, као и да ће одмах реаговати ако примјети било какве контакте са домаћим криминалцима.