latinica  ћирилица
19/02/2021 |  12:24 ⇒ 12:26 | Аутор: СРНА

Апликација "Едуис" за бољу комуникацију учесника образовног процеса

Министарство просвјете и културе Републике Српске примијенило је мобилну андроид апликацију "ЕДУИС е-дневник" намијењену родитељима и ученицима основних и средњих школа ради унапређивања и олакшавања комуникације свих учесника у образовном процесу.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

Ова мобилна апликација, примијењена у оквиру пројекта "Опремање васпитно-образовних установа у Српској рачунарском опремом и софтвером", пружа приступ свим информацијама о школским активностима ученика кроз брзу, једноставну и безбједну комуникацију између ученика, родитеља и наставника.

Кориштењем ове апликације родитељи, уз висок ниво безбједности података, једноставно и брзо, у било које вријеме и са било ког мјеста, имају увид у оцјене, изостанке, владање и распоред часова.

- Употребом ове апликације ученици у сваком моменту имају увид у своје школске активности и обавезе, те приступ цијелој палети електронских сервиса за реализацију онлајн наставе и редовних школских активности, уз здраво технолошко окружење на њиховом путу образовања - наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Апликација је доступна на "гугл продавници" /Гоогле Плеј Стор/ и сви заинтересовани ученици и родитељи могу је бесплатно преузети и инсталирати на своје мобилне телефоне.

Потребно је да у претраживачу на "гугл продавници" унесу "ЕДУИС еДневник" и претрага ће приказати жељену апликацију. Пријава у апликацији се врши са идентичним "е-дневник" налозима као и на веб-апликацији.

У наредном периоду Министарство просвјете и културе планира и развој мобилне апликације "ЕДУИС е-дневник" за систем ИОС.