latinica  ћирилица
19/02/2021 |  12:57 ⇒ 14:06 | Аутор: СРНА

Вишковић: Нови патријарх да уједини српски народ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић пожелио је новоизабраном патријарху српском Порфирију пуно здравља и среће и да у што већој мјери обједини и уједини српски народ, гдје год он живио.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић, који је присуствовао Светој архијерејској литургији на којој је устоличен нови патријарх Порфирије, рекао је да му је част што на овом догађају представља институције Српске.

- Нови патријарх потиче са простора Републике Српске и БиХ и то је за нас још једна чињеница која нас чини радоснима - рекао је Вишковић у Београду.

Он је додао да новом патријарху жели да настави са својим радом као и до сада, те да испуни оно што су зацртали његови претходници Павле и Иринеј.

Вишковић је навео да ће институције Српске наставити сарађивати са Српском православном црквом /СПЦ/, јер је то једна од полуга у очувању српског народа, гдје год он живио.

У бесједи након устоличења у Саборном храму у Београду, Његова светост патријарх Порфирије рекао је да жели да Света Српска православна црква свугдје живи пуним плућима и да сваки православни хришћанин живи истинску слободу у Господу Христу, те да јеванђељске вриједности буду свакодневница свих православних.