latinica  ћирилица
19/02/2021 |  14:12 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Привремено одузета два возила због укупног дуга од 50.560 КМ

На подручју Полицијске управе Зворник у посљедњих неколико дана привремено су одузета два аутомобила од возача који су провјером у регистар новчаних казни иамали укупан дуг у износу од 50.560 КМ, а управљали су возилима без одговарајућих исправа.
Полиција - Фото: РТРС
ПолицијаФото: РТРС

Према подацима ове управе, привремено је одузет аутомобил алфа ромео од Зворничанина након што је провјером у регистру новчаних казни утврђено да има дуг у износу од 25.185 КМ и да је управљао возилом без возачке дозволе.

И од Милићанина је привремено одузет аутомобил шкода јер је управљао возилом без важеће возачке дозволе, док је провјером у регистру новчаних казни утврђено да има дуг од 25.375 КМ.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Зворник Дражан Еркић рекао је да Закон о прекршајима Републике Српске обавезује полицију да поступа у складу са прописима и да може привремено да одузме возило, уколико у јавном саобраћају затекну особу да управља аутомобилом, а да при том има неизмирен новчани дуг.

Он је нагласио да се у оваквим случајевима возило привремено одузима без обзира да ли је возач власник аутомобила, или је возило позајмио од неке друге особе.

- Полицијска управа Зворник наставиће и у наредном периоду да врши контролу и да санкционише оне возаче који не поштују правила у саобраћају прописана Законом о пекршајима Републике Српске - рекао је новинарима Еркић.

Еркић је подсјето да полиција, након привременог одузимања возила, против несавјесних возача подноси захтјеве за покретање прекршајног поступка код надлежних судова.