latinica  ћирилица
19/02/2021 |  14:25 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Јујић: Похвале за руководство општине Језеро

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић рекла је данас да се у општини Језеро својски боре да разним пројектима своју локалну заједницу подигну на виши ниво.
Сенка Јујић - Фото: РТРС
Сенка ЈујићФото: РТРС

- Морам да их похвалим јер ово је једна изразито неразвијена јединица локалне самоуправе и не чекају да им дођу средства, него се својски боре разним пројектима да своју локалну заједницу подигну на вишу ниво - рекла је Јујићева након посјете општини Језеро.

Она је нагласила да са аспекта њихове надлежности похваљује матичну службу.

- Морам да истакнем да су урадили велики посао јер је код њих верификација стопостотна, а то значи да су извршили унос података у прву матичну књигу - објаснила је Јујићева.

Начелница општине Језеро Снежана Ружичић захвалила је Јујићевој за посјету будући да је, како каже, важно да чује њихове потребе и проблеме, као и оно што су до сада урадили.

- Има увијек тешкоћа, нека редовна давања и примања нам касне јер нема ликвидности буџета због тога што сам доласком на мјесто начелника преузела тешко стање, али и то полако рјешавамо - рекла је Ружичићева.

Она је нагласила да се боре да реализују многе пројекте, као и за неке приливе који им требају.

- Надамо се убрзо реализацији добијања концесија од концесионара Тропик и рибњака Јањ и то ће бити озбиљан прилив општини. Очекујемо и један судски спор да буде на корист општини, а то су накнаде за потопљена земљишта - навела је Ружичићева.

Јујићева је данас посјетила и општину Шипово, гдје је разговарала са начелником општине Миланом Ковачем.

Ковач је рекао Срни да су са Јујићевом разговарали о функционисању локалне управе и самоуправе, о тренутној епидемиолошкој ситуацији, те о пројектима које расписује Министарство управе и самоуправе Републике Српске.