latinica  ћирилица
19/02/2021 |  15:25 ⇒ 16:39 | Аутор: СРНА

Јујић: Новоизабрана млада екипа квалитетно ради

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић истакла је приликом данашње посјете Мркоњић Граду да у овој општини квалитетно ради млада екипа, изабрана на протеклим локалним изборима, која је до сада испоштовала закон и конституисала Скупштину и изабрала нова радна тијела.
Сенка Јујић у Мркоњић Граду - Фото: СРНА
Сенка Јујић у Мркоњић ГрадуФото: СРНА

Она је нагласила да се општина Мркоњић Град редовно одазива на све инструкције и упутства које им доставља Министарство управе и локалне самоуправе.

- Квалитетно су урадили и посао са аспекта верификације и уноса података у прву матичну књигу, мада све обавеза у вези с тим још нису завршили, али су на добром путу - истакла рекла је Јујићева.

Он је са начелником општине Драганом Вођевићем разговарала и о тренутној епидемиолошкој ситуацији, те је констатовано да се ова појава држи под контролом.

Вођевић је захвалио Јујићевој за посјету, као и на честиткама за његову побједу на протеклим локалним изборима.

- Конституисали смо нашу власт и сада приступамо даљем склапању и одабиру начелника одјељења у Општинској управи и скупштинских комисија које ће бити верификоване на сљедећој сједници Скупштине - објаснио је Вођевић.

Он је истакао да је сарадња са Министарством управе и локалне самоуправе на високом нивоу, те да ће се потрудити да тако буде и убудуће.

- Министарство ће расписати јавне позиве за помоћ и за реализацију пројеката разних Удружења грађана. На територији нашег града имамо велики број удружења и договорили смо се да им помогнемо да напишу добре пројекте и да се пријеве на конкурс - додао је Вођевић.

Јујићева је прије општине Мркоњић Град посјетила и општине Језеро и Шипово.