latinica  ћирилица
19/02/2021 |  18:09 ⇒ 18:10 | Аутор: СРНА

Цицовић: Грађани Српске и преко Хрватске могу без PCR теста да уђу у Србију

Шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић рекао је да је од надлежних органа Србије добио потврду да сви грађани, који из Републике Српске и БиХ директно улазе у Србију и они који транзитирају кроз Хрватску и улазе у Србију, могу ући у Србију без обавезе да имају PCR тест на вирус корона.
Млађен Цицовић - Фото: Глас Српске
Млађен ЦицовићФото: Глас Српске

- Представништво Републике Српске у Србији данас је од надлежних органа у Србији добило увјеравања да су ти проблеми отклоњени и да од данас поново држављани Републике Српске и БиХ који транзитирају кроз Хрватску, могу, складу са упутством, улазити у Србију и преко граничних прелаза из Хрватске без PCR теста на присуство вируса корона - рекао је Цицовић.

Цицовић је навео да је тако отклоњен проблем који су грађани Републике Српске имали на граничним прелазима из Хрватске у Србију, када им је тражен овај PCR тест.

Цицовић је у изјави достављеној Срни подсјетио да је у посљедњих десетак дана било проблема на граничним прелазима из Хрватске у Србију гдје је и путницима из Републике Српске и БиХ, који су транзитирали кроз Хрватску, приликом уласка у Србију тражен PCR тест на присуство вируса корона не старији од 48 часова од датума издавања резултата.