latinica  ћирилица
19/02/2021 |  18:10 ⇒ 22:54 | Аутор: СРНА

Додик у Добоју: Очекујем убједљиву побједу (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да на поновљеним изборима у Добоју очекује убједљиву побједу СНДС-а и Бориса Јеринића за градоначелника
Додик и Петровић - Фото: СРНА
Додик и ПетровићФото: СРНА

Додик је навео да ће то омогућити граду развојни пут и да ће та побједа бити чиста, јединствена.

Он је навео да СДС, ПДП, ДНС и Социјалистичка партија у Добоју немају политичку идеју већ политичку калкулацију.

Додик је рекао да је то најбоље видљиво у чињеници да се у исто вријеме одржавају избори у Сребреници, који су једно од најважнијих националних питања и Србима и Бошњацима.

- Сви су као лешинари дошли у Добој, а нико од њих није отишао у Сребреницу - рекао је Додик на конференцији за новинаре и додао да је јуче био у Сребреници.

Додик је напоменуо да је Сребреницу посјетио и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, а нико од лидера ПДП-а, СДС-а и ДНС-а, за које је рекао да од Добоја праве плијен.

- Они су урадили свој посао у Сребреници тако што су поништили изборе у Сребреници дајући свој пристанак Централној изборној комисији БиХ за тако нешто, а Бошњаци, који хоће да одрже Сребреницу као случај, сада наводно бојкотују изборе, мада имају већ четири одборника. И то говори да је та спрега /лидера СДС-а Мирка Шаровића, /ПДП-а Бранислава/ Бореновића и /ДНС-а Ненада/ Нешића видљива и егзактно лако доказива - изјавио је Додик.

Додик је рекао да ће побједа СНСД-а у Добоју бити чиста и једиствена јер на њој раде грађани Добоја, а не неко са стране који овај град сматра плијеном.

- Ако томе додате оне који су користили јавне ресурсе у прошлости, а сада се налазе у ПДП-у, ДНС-у и СДС-у, похарали фондове и рачуне Републике Српске, и зна се да су ти који долазе плаћени 150 КМ за дневницу, они овдје ништа добро не виде осим тих 150 КМ - навео је Додик.

Додик је рекао да је Добој сасвим други случај и очекује да ће близу двије трећине гласова добити кандидат СНСД-а Јеринић, што сматра добрим с обзиром на то да је конекција Добоја и Владе Републике Српске најбоља могућа, а то доказују многобројни капитални пројекти на које је ова локална заједница чекала протеклих 10 година.

- За град је најважније да има градоначелника који има континуитет, да има скупштинску већину која ће заједно са градоначелником креирати планове и да има подршке власти Српске у цјелини како би се развили важни пројекти - истакао је Додик.

Он је навео да пројекат изградње болнице кошта око 103.000.000 КМ и да сам град тај износ нема, али га има Република Српска, те позвао грађане да не дозволе да неки други људи, њих 1.000 са стране, на дан избора оспоре тај континуитет и пројекте, као што су обилазница око Добоја и уређење корита ријеке Босне.

Он је навео да се сви пројекти из прошлости реализују и да Добој данас изгледа много сређеније него прије 10 година, као и да је то политика СНСД-а, а не "град-случај", који желе људи са стране.

Јеринић је рекао да је сигуран у изборну побједу СНСД-а, која гарантује политичку стабилносту у Добоју и поручио да у недјељу Добојлије себи изаберу власт, а не неки људи из других локалних заједница који ће бити присутни на поновљеним изборима.

- Ја сам сигуран да ћемо у недјељу показати све оно што смо радили у протеклом периоду, политичку сигурност и стабилност коју смо имали у протеклом периоду, и то је опредјељење грађана града Добоја", истакао је Јеринић.

Он је навео да је заједно са својим тимом на терену, да у разговору са људима чује њихове проблеме, који ће се рјешавати у синергији са републичким властима.

- Нама је од понедјељка поново наставити радити и слушати и осјетити све потребе који имају грађани Добоја, зато вјерујем да свих ових пет мјесеци и покушаја да се наши грађани измрцваре и спутају да изађу и искажу своју слободну вољу, али вјерујем да ће они то урадити - рекао је Јеринић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Обрен Петровић рекао је да очекује да ће поновљени избори проћи фер и коректно, и поручио да треба да побиједи најбољи.

На информацију да ће у Добој на дан избора доћи око 1.000 људи ван овог града, Петровић их је замолио да се уздрже од било каквих провокација.

Он је навео да је одлука ЦИК-а да се избори понове у Добоју проузроковала вишемјесечну стагнацију у реализацији пројектних активности, те изразио наду да ће то престати након недјеље, 21. фебруара.

Локални избори у Сребреници и Добоју биће поновљени 21. фебруара.

Према подацима Градске изборне комисије Добој, за локалне изборе регистровано је 85 политичких субјеката, а право да гласа на 89 бирачких мјеста има 50.615 бирача, изузев оних који су на изборима у новембру гласали путем мобилног тима.

Грађани ће на поновљеним изборима за градоначелника бирати између кандидата СДС-а Цвијана Филиповића, СНСД-а Бориса Јеринића и СП-а Срђана Тодоровића