latinica  ћирилица
20/02/2021 |  16:18 ⇒ 16:25 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Суштина политичког дјеловања су интереси Српске

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да персонални односи унутар коалиције на локалном нивоу не треба да утичу на односе на вишим нивоима, те да је суштина да се коалиција у политичком дјеловању води интересима Републике Српске.
Ковачевић, Цвијановић, Додик - Фото: РТРС
Ковачевић, Цвијановић, ДодикФото: РТРС

Ковачевић је рекао да у коалицији постоје одређене трзавице, јер окупља велики број странака, али суштина је да их воде интереси Републике Српске, због којих коалиција постоји.

- Коалиција ради на томе да се сачувају ти интереси и да Република Српска сваким даном буде боље мјесто за живот - рекао је Ковачевић новинарима коментаришући коалиционе односе СНСД-а и Уједињене Српске у Братунцу.

Он је навео да, када је ријеч о коалиционим односима на локалном нивоу СНСД-а и других партија постоји различит приступ у зависности од локалне заједнице.

- Постоје локалне заједнице, као што су Станари, у којој Уједињена Српска има коалицију без СНСД-а и то су ствари које не утичу унутар коалиције на републичком нивоу - рекао је Ковачевић.

Он је напоменуо да Општински одбор СНСД-а у Братунцу самостално доноси своје политичке одлуке, на исти начин на који то ради и општински одбор Уједињене Српске у Станарима или Братунцу.

- То су ствари за које мора да постоји разумијевање унутар коалиције. Ако некад постоји нешто што је спорно или што неко од наших коалиционих партнера сматра да нарушава наше коалиционе односе, то је нешто о чему ми увијек можемо да разговарамо - рекао је Ковачевић.

Он сматра да персонали односи унутар коалиције на локалном нивоу не треба да утичу на односе на вишим нивоима.

- Уколико из Уједињене Српске сматрају да је то нешто што може да ствара проблеме на нивоу коалиције, ми ћемо да разговарамо са овом странком. Поштујемо своје коалиционе партнере и то је неспорно - рекао је Ковачевић.

Уједињена Српска сматра недопустивим да се у Братунцу формира нова скупштинска већина, у коју је, како наводи, уз СНСД и ДНС укључена и СДА, те позива врх СНСД-а да се изјасни да ли је упознат о тим дешавањима.