latinica  ћирилица
20/02/2021 |  16:27 ⇒ 16:39 | Аутор: СРНА

Бањалука: Пливачки митинг окупио 400 такмичара из Србије и БиХ

Десети Међународни пливачки митинг "Младост куп 2021 - Меморијал Бранко Мићин", који је окупио више од 400 такмичара из Србије и БиХ, одржан је данас на Градском олимпијском базену у Бањалуци.
Бањалука: пливачки митинг - Фото: СРНА
Бањалука: пливачки митингФото: СРНА

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је сваки овакав спортски догађај корак ка епитету града спорта, који је Бањалука некада имала, а жеља је да га врати.

- Овај митинг носи назив по човјеку који је много допринио овом спорту и то је можда најмање што Пливачки клуб Борац може да уради у његову част - рекао је Станивуковић.

Он је нагласио да је идеја града да се на овом базену унаприједе услови, како би пливање као спорт постало доступније, те да је први корак ка томе да се обезбиједе бољи и квалитетнији услови за љубитеље водених спортова.

- Као градоначелник сам упознат да постоји иницијатива о томе да и овај велелепни центар понесе назив по овом великом човјеку и спремни смо да ослушкујемо потребе људи који воле овај спорт - рекао је Станивуковић.

Спортски директор Пливачког клуба Борац Жељко Панић подсјетио је да је Бранко Мићин доајен и један од зачетника пливања у Бањалуци, те један од првих тренера у овом клубу.

- Пливачки клуб Борац је најстарији клуб у граду, који је настао 1958. године, а ми смо наставили њиховим темпом - рекао је Панић.