latinica  ћирилица
20/02/2021 |  18:23 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Незадовољство и проблеми у приједорском СДС-у (ВИДЕО)

Турбулентно у приједорском СДС-у. Именовање некадашњег кандидата ове странке за градоначелника Маје Драгојевић Стојић на мјесто предсједника Градског одбора, након одласка Милана Тубина, један број чланова оцијенио је неприхватљивом и наметнутом одлуком.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Постављање некадашњег кандидата СДС-а за градоначелника Приједора, Маје Драгојевић Стојић, на мјесто предсједника Градског одбора изазвало је нове сукобе у Клубу одборника ове странке у Скупштини града.

Шеф Клуба Биљана Кнежевић каже да Градски одбор није добио званично обавјештење о именовању предсједника.

- Комплетна јавност је свјесна чињенице да је овдје дошло до личног сукоба између бившег предсједника ГО и госпође Дргојевић Стојић. Оптужбе су долазиле и са једне и са друге стране. Ми до данас нисмо утврдили ко је заправо од њих двоје био у праву и сада се као рјешење, за стабилизацију унутар ГО, намеће име које је било дио проблема - каже Биљана Кнежевић, шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини града Приједора.

Све је почело након одласка Милана Тубина с мјеста предсједника Градског одбора СДС-а у Селакову Социјалистицку партију Српске. До тада, Маја Драгојевић Стојић обављала је функцију замјеника предсједника Одбора.

- Овај наш Градски одбор више неће бити градски одбор појединаца и борба за личне интересе, већ један тимски рад и заједничко одлучивање. Господин, претходни предсједник ГО СДС Приједор, је својевољно напустио ГО, отишао у другу политичку партију и по Статуту на то мјесто долази замјеник - истиче Драгојевић Стојић.

А да ли је ово начин да незадовољни чланови приједорског СДС-а, такође напусте ову страну?

- Навела сам у допису, ја уопште не бјежим од тога да ће бити врло тешка сарадња у том моменту и да ми једноставно не можемо себи дозволити да по ко зна који пут дођемо у ситуацију да нам се нешто намеће - додаје Кнежевићева.

- Морају се поштовати одлуке Предсједништва, наравно на првом мјесту Статут странке, затим одлуке нашег предсједника, господина Мирка Шаровића. Он ће и даље доносити одлуке везано за све нас, тако и за наше одборнике. Уколико наши одборници, прихвате одлуке врха странке, ми идемо даље заједно, уколико не прихвате, просто, хијерархија се зна - нагласила је Драгојевић Стојић.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић није се оглашавао у вези са проблемима у приједорском СДС-у.