latinica  ћирилица
20/02/2021 |  20:02 | Аутор: СРНА

Спотови Перића приказани на церемонију Кинеске асоцијације акордеониста

На церемонији Кинеске асоцијације акордеониста вечерас је у Пекингу приказан спот "Пут Козака" десетогодишњег виртуоза хармонике Ђорђа Перића из Бијељине, као и спот његовог професора магистра Славише Перића "Снови стварају будућност".
Пут Козака - Перићи - Фото: СРНА
Пут Козака - ПерићиФото: СРНА

Ђорђе Перић је рекао Срни да му је велика част и задовољство што су имали прилику да у Кини вечерас промовишу Републику Српску и БиХ.

Церемонији су присуствовале многе истакнуте личности из свијета културе и умјетничке музике, а цјелокупан програм емитован је путем медијских кућа и интернет портала.

Професор Славиша Перић упутио је честитке Кинеској асоцијацији акордеониста и захвалио за позиву.

- Надам се да ћемо у скоријој будућности бити у прилици да одговоримо на позиве и учествујемо на концертима широм Кине, промовишући наш рад и нашу земљу - рекао је Перић.

Удружење "Свесрпских козака" из Србије је, поводом Дана државности Србије - 15. фебруара, уручило Атаманску грамату Ђорђу Перићу за спот "Пут Козака".

Признање је Перићу уручено за истакнути рад и постигнуте резултате на пољу умјетничке музике, показану виртуозност при извођењу композиције "Пут Козака", за коју је овај десетогодишњи виртуоз снимио свој први самостални спот.

Грамату је додијелио генерал-мајор Славољуб Стојановић.