latinica  ћирилица
20/02/2021 |  21:48 ⇒ 21/02/2021 | 07:38 | Аутор: СРНА

Антонијевић: Прича у серији "Дара из Јасеновца" биће проширена "Олујом"

Редитељ филма "Дара из Јасеновца" Предраг Антонијевић рекао је да ће након филма, у истоименој серији прича бити проширена и догађајима који се односе на операцију "Олуја", као наставак приче о српском страдању и егзодусу из Хрватске, започетом током Другог свјетског рата.
Предраг Гага Антонијевић на сету филма "Дара из Јасеновца" (фото:Aleksandar Letić) -
Предраг Гага Антонијевић на сету филма "Дара из Јасеновца" (фото:Aleksandar Letić)

- Дотаћи ћемо се "Олује" да комплетирамо тај српски егзодус из Хрватске, оно што је почето током Другог светског рата, а што је завршено са "Олујом". Значи срешћемо неке од тих ликова из овог филма. Ево ово први пут говорим јавно – срешћемо их сада у Олуји и уочи Олује - рекао је Антонијевић за РТС.

Он истиче да су се аутори и продуценти филма "Дара из Јасеновца" одлучили да што прије прикажу овај филм на РТС-у и РТРС-у у свјетлу ових скоријих догађаја у вези са "Дарином Оскаровском причом".

- Једноставно мислимо да је дошао тренутак да широка публика што пре види филм да би и они сами знали о чему сви причамо – да ли је Дара та такозвана "српска пропаганда" или није, да ли је Дара "антихрватски филм" или није, да ли је Дара "антиусташки филм", што јесте - нагласио је Антонијевић.

Он је рекао да је у Хрватској велики број људи чиста срца и да су то показали тако што су наградили филм о Диани Будисављевић на Пулском фестивалу.

- Али има и знатан број људи у Хрватској који и даље гаји тај усташки легат у Независној Држави Хрватској /НДХ/. Тако су кренули одмах и напади на овај филм, без да се он види. Биће свуда у свету и биће и по факултетима, као научно-наставно штиво ће се вртети и о њему ће се разговарати - рекао је Антонијевић.