latinica  ћирилица
20/02/2021 |  22:52 ⇒ 23:25 | Аутор: РТРС

Српска у сузама послије премијере "Даре из Јасеновца"

Друштвене мреже су препуне коментара послије премијере филма "Дара из Јасеновца".
Дара из Јасеновца (фото: darathefilm) - Фото: Facebook
Дара из Јасеновца (фото: darathefilm)Фото: Facebook

Готово да се не памти да је један догађај изазвао овакву пажњу на друштвеним мрежама, чак ни највећи спортски успјеси, као што је то урадио филм "Дара из Јасеновца" за вријеме и послије премијере на Јавном сервису.

Бројни позитивни коментари, пуни емоција, осликавали су све оно што се дешавало у два часа филма режисера Предрага Антонијевића, а ми издвајамо само неке:

"Бар моја генерација зна шта је истина и шта се дешавало, шта је нас народ прошао да би ми имали мир и ово све од данас, много је тешко гледати наш народ и предаке наше који су дали живот овој Републици Српској".

"Филм је рађен по истинитом догађају, јаке емоције које се речима не могу описати".

"Филм је тежак за гледање али свака част Гаги Антонијевићу и Дракулић на овом одличном филму и штета што неће да буде у трци за оскара због разних нељуди на овом свету".

"Какав је то народ који је имао логор за децу и њихове мајке? Деци мењали веру, порекло, име и презиме... Е са том нацијом су Срби живели 50 година након оваквих злочина у "Брадттву и јединству"... Снимали битке на Сутјесци и Неретви и величали подвиге Партизана за које не знамо ни за шта су се уствари борили. Јасеновац и други логори у којима је вршен геноцид над Србима у Другом светском рату су ране које никада неће зарасти, а овај филм је подсетник на то. Истина кад-тад изађе на видело"...

"Мислим да је свакој нормалној мајци ово претешко...једва сам одгледала филм од суза...ужас не поновило се више никад никоме".

"Срце ће ми пући!!!!!! Нека Бог награди творце филма! Дугујемо као народ истину жртвама! Слава мученицима"...

Филм "Дара из Јасеновца" редитеља Предрага Антонијевића, снимљен уз подршку Филмског центра Србије, имао је вечерас ексклузивну свјетску телевизијску премијеру на Радио-телевизији Републике Српске.