latinica  ћирилица
21/02/2021 |  14:54 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

Пријављена два случаја, нема елемената кривичних дјела

Штабу Полицијске управе Добој "Избори 2021" упућене су до 14.00 часова двије пријаве, али је у оба случаја утврђено да нема елемената прекршаја, нити кривичног дјела.
ПУ Добој - Фото: СРНА
ПУ ДобојФото: СРНА

Полицијска станица Добој један запримила је у 8.45 часова од ПДП-а да је њиховом посматрачу пријећено приликом гласања на бирачком мјесту у Подновљу, а изласком на терен утврђено је да није дошло до нарушавања јавног реда и мира, саопштено је из Полицијске управе.

Полиција је утврдила да посматрачу ПДП-а није дата столица на том бирачком месту, након чега се он одјавио, а потом заражио љекарску помоћ у добојској болници, гдје је упућен на Одјељење неуропсихијатрије.

Добојској полицији је у 9.10 часова из невладине организације Коалиција "Под лупом" пријављено је да се у Улици краља Александра у Добоју, у једном угоститељском објекту који се налази у близини бирачког мјеста "Читаоница" врши куповина гласова.

Полицијски службеници су утврдили да у наведеном случају нема елемената прекршаја, нити кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

Из полиције подсјећају да због одржавања поновљених локалних избора данас до 19.00 часова ради локација за издавање личних докумената у Полицијској управи Добој.