latinica  ћирилица
21/02/2021 |  21:56 ⇒ 22/02/2021 | 07:50 | Аутор: СРНА

Додик: Неко ће морати да одговара за причињену штету

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће неко морати да одговара за штету која је настала због одлуке Централне изборе комисије БиХ да се понове избори у Добоју и Сребреници.
Милорад Додик (Фото:  Д. Поздеровић) -
Милорад Додик (Фото: Д. Поздеровић)

- Неки инвеститори, када су чули да се овдје нешто дешава, већ су почели да се повлаче, промишљају или да сачекају са инвестицијама. Изгубљено је вријеме које није требало да буде изгубљено - рекао је Додик.

Он је за АТВ истакао да је послата лоша слика да у Добоју и Сребреници нешто не штима, да шкрипи, што није тачно.

Додик је истакао да су у процесу понављања избора "асистирали" СДС и ПДП.

- У питању је трули договор са Бошњацима - рекао је Додик и додао да су лидери СДС-а и ПДП-а договорили са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем да се пониште избори у Добоју и Сребреници.

Додик је истакао да су СДС и ПДП могли да учествују у српском националном пројекту у Сребреници, а онда су то преварили и радили на томе да се пониште избори.

- Врхунац свега је чињеница да у овим поновљеним изборима нико од њих није ни пришао Сребреници да тамо анимирају људе да Срби добију начелника и да се тамо настави радити. Уопште их није било тамо. То говори о њиховим правим намјерама - рекао је Додик.

Он је истакао да се види страховит пад СДС-а у протеклом периоду, који ће под лидерством Мирка Шаровића довести до тога да ова странка постане маргинална политичка скулптура.

Додик је истакао да је бриљантна побједа оба кандидата - за градоначелника Добоја Борис Јеринић и начелника општине Сребреница Младен Грујићић, те напоменуо да је Грујићић освојио и више гласова него на изборима у новембру.

Он је нагласио да је ово побједа пројеката, што је била политика СНСД-а, што већа интеграција локалне структуре са републичком влашћу, што се показало веома успјешним и у Добоју и у Сребреници.

Додик је захвалио свим активистима СНСД-а који су учествовали у овом изборном процесу, на које је, како је рекао, поносан, додајући да у Добоју није било лако издржати све притиске.

- СНСД ће у Добоју ширити свој утицај и чинити да грађани осјете све бенефите - додао је Додик и истакао да је поносан на грађане који су изашли и гласали на поновљеним изборима и подржали развој овог града.

Додик је поновио да је ово био поштен изборни процес и да треба да се стиде сви они који су покушали да прикажу да је то раније било нешто спекулативно и лажно, да није било поштено.

Лидер СНСД-а је нагласио да и Бошњацима треба понудити учешће у власти у Сребреници и у Добоју, да се обезбиједи локална атмосфера за пројекте, а не за сукобе.

- Сада се најбоље види да они који су утицали на то да се пониште избори у Сребреници и Добоју, да су најмање добро жељели тим локалним заједницама - истакао је Додик.

Према његовим ријечима, сваки улазак у власт издајничких партија - ПДП-а и СДС-а било би веома лоше и довело би до тога да Република Српска размишља о свом постојању и одржавању.

Централна изборна комисија БиХ /ЦИК/ одлучила је да 21. фебруара буду поновљени локални избори у Добоју и Сребреници.

ЦИК БиХ је 21. јануара донио одлуке о поништавању избора на 26 редовних бирачких мјеста и два бирачка мјеста у одсуству за ниво начелника и Скупштине општине Сребреница, те поништавање избора на 89 редовних бирачких мјеста за ниво градоначелника и Скупштине града Добој