latinica  ћирилица
22/02/2021 |  11:18 | Аутор: СРНА

Павловић: За стипендије 530.000 КМ - циљ до милион марака

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је данас да је у буџету града за 2021. годину, чији ће се нацрт наћи пред Скупштином града ове седмице, за ученичке и студентске стипендије планирано 530.000.
Далибор Павловић - Фото: СРНА
Далибор ПавловићФото: СРНА

- Уколико пуњење буџета буде у складу са оним што ми прижељкујемо, тај износ ћемо повећати и до 700.000 КМ, а можда у наредном периоду дођемо и до милиона. То је наш циљ - рекао је Павловић у обраћању студентима, ђацима и родитељима чија су дјеца остварила право на стипендију града у текућој академској и школској години.

Он је подсјетио да је од 260 кандидата пријављених на конкурс за студентске стипендије услове испунило њих 127, али су стипендију остварила и она 133 кандидата испод црте.

- Јако сам поносан на одлуку Градске управе и мене лично да омогућимо стипендије и за ових 133 кандидата. Веома ми је жао, а вјерујем и многима још студентима, што се нису пријавили, јер нису испуњавали неки од услова, а да су се пријавили и они би прошли вјероватно - навео је Павловић.

Он је изразио жаљење што је након преузимања мандата стигао на већ додијељене и завршене ученичке стипендије и што тада није био у могућности да то промијени, односно да одобри стипендије свима који су се пријавили.

- Ако корона потраје, а надам се да неће, у идућој години урадићемо исто. Ми желимо да останете овдје у свом граду, да вам створимо боље услове живота кад завршите своје школе и факултете и моја мисија је да вам омогућимо запошљавање овдје - поручио је Павловић.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Моња Касаловић рекла је да је данашњи пријем градоначелник организовао у поводу потписивања уговора за додјелу ученичких и студентских стипендија за школску и академску 2021/2022. годину.

- Задовољство нам је да ове године можемо дати још већу подршку него што је то било претходних година. Ове године, на нашу радост, имамо 120 стипендиста више, укључујући ученике и студенте. Укупно 377 ученика и студената стипендира град Приједор ове годиине - поручила је Касаловићева.

Износи стипендија су 120 КМ за студенте, а 70 КМ за средњошколце у току десет мјесеци.

У буџету града за прошлу годину ставка за стипендије била је 700.000 КМ, а реализовано је 414.960 КМ.