latinica  ћирилица
22/02/2021 |  12:32 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Евидентирана кршења здравствених прописа

Министарство унутрашњих послова Републике Српске евидентирало је протеклог викенда у граду Добоју и општини Вишеград два кривична дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.
Полиција Републике Српске, илустрација - Фото: РТРС
Полиција Републике Српске, илустрацијаФото: РТРС

Кривична дјела евидентирана су у оквиру појачаних активности МУП-а на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све с циљем спречавања ширења вируса корона међу становништвом.

Из МУП-а наводе да су 19. фебруара у 22.10 часова припадници Полицијске управе Добој и Комуналне полиције у угоститељском објекту затекли 196 гостију, у којем се максимално може налазити њих 120.

- О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју, који се изјаснио да постоје обиљежја кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије - саопштили су из МУП-а.

У саопштењу се додаје да је у суботу, 20. фебруара, у 23.30 часова у насељу Сасе у Вишеграду обављена контрола у нерегистрованом угоститељском објекту и том приликом затечено 21 лице пред којим су била послужена пића.

Из МУП-а истичу да је о овом догађају обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, који се изјаснио да постоје обиљежја кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије и неовлаштено бављење одређеним занимањем.

МУП Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

С циљем заштите здравља грађана, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП-а Српске ће и у наредном периоду наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности.