latinica  ћирилица
22/02/2021 |  16:06 | Аутор: СРНА

Ухапшено осам полицајаца и троје грађана

Осам полицајаца и троје грађана ухапшено је због примања и давања мита, као и због злоупотребе службеног положаја и кријумчарења људи, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Црне Горе.
Полиција Црне Горе - Фото: илустрација
Полиција Црне ГореФото: илустрација

Хапшења су услиједила након што је Одјељење за унутрашњу контролу полиције, по налогу Вишег државног тужилаштва Подгорица, предузело низ мјера и активности, које су спровођене неколико мјесеци.

Ова лица су ухапшена због незаконитог поступања у вршењу полицијских послова и примјени полицијских овлашћења.

Слободе су лишена лица Г.З, С.М, М.Љ. и О.М. из Центра безбједности Никшић, Т.Л. и Б.В. из Одјељења граничне безбједности Херцег Нови, П.И. из Одјељења безбједности Котор, полицијски службеник – приправник Д.Н. из Центра безбједности Будва, као и грађани Ђ.Н, М.З. из Никшића и Б.В. из Херцег Новог.

Вишем државном тужилаштву Подгорица полиција је поднијела извјештај – кривичну пријаву против 10 полицијских службеника, због постојања основане сумње да су починили више кривичних дјела примање мита, злоупотреба службеног положаја и недозвољени прелазак државне границе и кријумчарење људи.

Пријаве су поднесене и против три црногорска и два страна држављанина због постојања основане сумње да су починили кривична дјела давање мита и подстрекавање на извршење кривичног дјела примање мита.