latinica  ћирилица
23/02/2021 |  10:12 ⇒ 21:02 | Аутор: СРНА

ЛШ: Атлетико и Лацио домаћини Челсију и Бајерну

Након што су прошле седмице одигране прве четири утакмице осмине финала фудбалске Лиге шампиона, у наредна два дана су на програму и преостале четири.
Фудбалска Лига шампиона (фото: twitter.com/clubbrugge) -
Фудбалска Лига шампиона (фото: twitter.com/clubbrugge)

Атлетико ће у Букурешту вечерас дочекати Челси, јер Енглези не могу да уђу у Шпанију због новог соја вируса корона, док ће Лацио у Риму угостити екипу Бајерна из Минхена, актуелног владара европског и свјетског фудбала.

Без обзира што ће се двобој Шпанаца и Енглеза играти на неутралном терену, гледалаца свакако нема, Атлетико је фаворит у окршају са лондонским "плавцима".

Мадриђани доминирају шпанским фудбалом ове сезоне и убједљиво воде на табели, чак и поред пораза од Левантеа на свом терену за викенд.

Челси је ове сезоне играо топло-хладно, па је на крају смијењен Френк Лампард, а доведен доскорашњи тренер Пари Сен Жермена, њемачки стручњак Томас Тухел и под његовим вођством, тим из Лондона још не зна за пораз.

Челсију" иде на руку и чињеница да никад нису поражени од "Атлетика", када су гостовали шпанском тиму. "Атлетико ће сада бити формални домаћин, јер се меч игра на Националном стадиону у Букурешту, али као домаћини немају пораз у 13 посљедњих утакмица у Лиги шампиона.

Лацио ће бити на великом искушењу на Олимпијском стадиону у Риму, јер му у госте стиже тим који је освојио све што се могло освојити у клупском фудбалу, у једној сезони - Бајерн.

Римљани ове сезоне немају пораз као домаћини у Лиги шампиона, не блистају у Серији А, али играју нападачки и допадљив фудбал, тако да би у овој утакмици могло да се види доста голова.

Баварски фудбалски гигант је врло убједљив ове сезоне у Лиги шампиона, али након недавног освајања титуле свјетског клупског првака, у два кола Бундеслиге су узели само бод и то код куће против Арминије 3:3, док су за викенд изгубили у Франкфурту од Ајнтрахта 1:2.

Оба сусрета почињу у исто вријеме, од 21.00 час.

Посљедње двије утакмице осмине финала су на програму у сриједу, 24. фебруара, такође од 21.00 час, а састаће се Аталанта - Реал Мадрид и Борусија Менхенгладбах - Манчестер Сити.