latinica  ћирилица
24/02/2021 |  12:51 ⇒ 13:53 | Аутор: sputniknews.com

Поларна хладноћа у Америци заледила Нијагарине водопаде (ВИДЕО)

Дијелови водопада ријеке Нијагаре који се налазе у савезној америчкој држави Њујорк, на граници САД и Канаде, заледили су се током викенда пошто су се прошле недјеље температуре у том дијелу Америке спустиле на минус 18 степени.

Свјетски медији пишу да су туристи који су се јуче затекли на водопадима фотографисали велике комаде леда како плутају ријеком, а облаци паре и дуга били су атракција током цијелог дана на зубатом сунцу.

Премда се на неким фотографијама чини да су се водопади потпуности смрзли, вода никада не престаје да тече упркос екстремно хладном времену, а велике ледене површине на ријеци су забиљежене и током 2014. и 2015, када је подручје захватио поларни вортекс.

Попут многих америчких држава и државу Њујорк је у посљедње двије недјеље захватио ледени талас хладноће, а снијег се на том подручју очекује и идућих дана.

Посљедњи пут овакви призори на Нијагариним водопадима виђени су 2017. године, када је у том дијелу државе пало више од пола метра снијега, а водопад и околна подручја били су оковани ледом.